opdrachtgever: Droomhuisbouw Concept

architect: KP.L architect

lokatie: nader te bepalen

jaar: 2018

status: concept

oppervlakte: 130 m²

[ezcol_1half]

Concept woning: Small footprint grand dreamscape

Het concept: ruimtelijk met een groen karakter. Het ontwerp van deze woning sluit daar naadloos bij aan. De voetprint van deze woning is zo beperkt mogelijk gehouden zodat de kavel optimaal benut kan worden, zodat zowel de tuin als de woning zelf ruimtelijk aanvoelen.

De samenhang tussen binnen en buiten wordt op verschillende manieren voelbaar in deze woning. De duidelijk aanwezige zijgevel met trapopgang vormt de eerste subtiele overgang van buiten- naar privéruimte. Met een ruime woonruimte op de begane grond, grenzend aan de tuin en met een glazen gevelvouwwand die gedeeltelijk of geheel weggevouwen kan worden, wordt nogmaals de relatie tussen binnen en buiten benadrukt.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

 

Op de verdiepingsvloer wordt het ruimtelijk en luchtig gevoel door middel van het grote semi-transparante glasvlak van het trappenhuis doorgezet. Door het grote overstek op het zuiden wordt er voldoende ruimte gecreëerd voor drie ruime slaapkamers en een badkamer.

Energie neutraal te wonen en onafhankelijk van gas. Dit is mogelijk door optimaal te isoleren en gebruik te maken van zonne-energie en warmtepomp in combinatie met de al goed georiënteerde gevelopeningen.

Behalve de optie van een energieneutrale woning is het ook mogelijk om een tweede verdieping en/of zonneterras op het dak te realiseren.

[/ezcol_1half_end]