Woning Zuid-Beijerland opgeleverd

De Eko-woning in Zuid-Beijerland is opgeleverd! Deze architectonische duurzame woning heeft zo een prominente plek gekregen in de wijk tussen vooral de cataloguswoningen. #trots op het resultaat. weer veel CO2 opgeslagen in deze #houtskeletbouwwonnig

Bio-based woning Ysbrechtum

Het begin is gemaakt voor de uitvoering van de Bio-based woning in Ysbrechtum. Na de bouwaansluiting, uitzetten en heien beginnen we met de opbouw van de fundering en begane grondvloer. Hierop komt het dampopen uit houtskelet opgetrokken casco te staan voorzien van houtvezel isolatie wat zorgt voor het aangename binnenklimaat. Daarna de afwerking en natuurlijk voorzien van duurzame installaties waardoor er een EPN van 0.0 gerealiseerd wordt. Maar voor nu laten we eerst de artist impression tot de verbeelding spreken.

Woning Zuid-Beijerland uit de Steigers!

De steigers zijn er om weg en nu kunnen de eikenhoutenbalken aan de achtergevel bewonderd worden door de trotse opdrachtgever.

Eko-woning Zuid-Beijerland

Nieuwbouw Eko-woning Zuid-Beijerland

De gevelbekleding zit er bijna omheen en de steiger kan er al bijna omweg. Nu komt de combinatie in gevelbekleding van hout en steen al goed tot uiting. Vooral blij met het duurzame en milieu vriendelijke Dura Sidings.

Nieuwbouw Eko-woning Ysbrechtum

Bouwen met biobased materialen heeft veel voordelen. Het is gezonder doordat de materialen geen schadelijke (fijn)stoffen uitstoten. Het is beter omdat het CO2 opslaat. Het biedt meer comfort doordat de wanden en daken vocht kunnen opnemen en afstaan wanneer dat nodig is. Het bespaart door de lichte manier van bouwen. Combineer dat met een ontwerp dat gebruik maakt van de kracht van de natuur door het op de juiste manier te positioneren op de kavel, een minimaal materiaalgebruik en een beperkte hoeveelheid aan installaties en je hebt een Eko-woning. Voor onze opdrachtgever hebben wij deze energie neutrale Eko-woning ontwikkeld in Ysbrechtum.

Nieuwbouw Eko-woning Zuid-Beijerland

In Zuid-Beijerland is de aannemer begonnen met de bouw van de nul op de meter Eko-woning. Volledig uitgevoerd met bio-based materialen. KP.L architect heeft niet alleen het ontwerp gemaakt maar ook de opdrachtgever begeleid in het maken van keuzen voor duurzame bio-based materialen en installaties.

Na een week in de steigers te hebben gestaan kunnen, nu het houtskelet staat, de eerste steigers alweer weg . Volgende stap: gevelbekleding!

Op de projectpagina zijn diverse afbeeldingen van de plaatsing van de houtskelet elementen te bekijken.

Hoge opkomst Rasterhoff Festival Grutsk en Grien

Gister mooie dag gehad op het Rasterhoff Festival – Grutsk & Grien. Ook heel blij met de grote interesse voor het bio-based bouwen.

Nieuwbouw woning Emmeloord opgeleverd

De nieuwbouw van de door KP.L ontworpen woning in jaren ’30 stijl is recentelijk opgeleverd. We zijn blij met het eindresultaat.

Ontwerp eco-woning ’t Zand opgenomen in verslag Libau

Het door KP.L architect ontworpen aardbevingsbestendige eco-woning is opgenomen en uitgelicht in het jaarverslag van de Libau. Trots op het restulaat!

Jaarverslag Libau 2016

Jaarverslag kaarten Libau 2016

 

Nieuwbouw Wolvega in volle gang

De woning ontworpen door KP.L architect wordt op dit moment eigenhandig gebouwd door de opdrachtgever. We zijn heel benieuwd hoe het er uitziet als de zinken details zijn aangebracht.

foto’s

Spiegeling in het water