opdrachtgever: Fam. Krekels & Fam. Schuitema

architect: KP.L ar c h i t e c t

lokatie: Eelderwolde, Gemeente Tynaarlo

jaar: 2010

status: gerealiseerd

oppervlakte: 235 & 245 m²

Voor een succesvolle bouw zijn voor de opdrachtgever een aantal criteria van belang. Zo is het hebben van een ‘klik’ met de architect onmisbaar bij een succesvolle SAMENWERKING. Daarin is het de kunst om de vakkennis van de architect af te stemmen op de smaak van de opdrachtgever en het bouwproces zo vorm te geven als de opdrachtgever wenst.Voor de nieuwbouwlocatie Ter Borch heeft KP.L architect voor twee opdrachtgevers een ontwerp gemaakt van een twee-onder-één kapper. Voor de nieuwbouwlocatie Scheperseiland zijn door de gemeente Tynaarlo verregaande eisen gesteld. Zo is de hoofdvorm, de totale bouwmassa, de te gebruiken materialen en de kademuur door de gemeente voorgeschreven.

KP.L architect heeft voor beide opdrachtgevers binnen de gestelde eisen van de gemeente een ontwerp gemaakt waarbij zowel de samenhang van het gebouw als de INDIVIDUALITEIT van de opdrachtgevers naar voren is gekomen.

Beide opdrachtgevers hebben hierbij voor een verschillend traject gekozen. De buitenzijde van beide woningen is ontworpen door KP.L architect. Eén van de opdrachtgevers heeft ervoor gekozen om de indeling van de woning zelf vorm te geven en de begeleiding van het bouwproces tevens voor eigen rekening te nemen.Bij KP.L architect staat de wensen van de opdrachtgever centraal. Dat begint met EEN GESPREK gesprek waarin de architect de vraag achter de vraag van de opdrachtgever probeert te doorgronden. Welke beleving zoekt de opdracht gever in het te ontwerpen gebouw? Vervolgens moet worden verduidelijkt aan welke technische eisen een ruimte moet voldoen. De architect is in het ontwerpproces ontwerper, adviseur en coördinator tegelijk.

Omdat de vraag van de opdrachtgever voorop staat, kunnen er zeer UITEENLOPENDE OPDRACHTEN ontstaan: van ontwerp van buitenzijde van een gebouw tot volledig ontwerp en bouwbegeleiding.